CAMPUSEDU YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE

20 Ekim 2016 Konsolosluk Toplantısından Önemli Notlar

20 Ekim 2016 günü, İstanbul Amerika Başkonsolosluğunda gerçekleşen toplantıya, CAMPUSEDU Team olarak bizler de katılım ...

Değerli katılımcılarımız,

Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluk yetkilileri her yıl olduğu gibi bu yıl da bizlere kapılarını açtı!

20 Ekim 2016 günü, İstanbul Amerika Başkonsolosluğunda gerçekleşen toplantıya, CAMPUSEDU Team olarak bizler de katılım gösterdik ve 2017 Work and Travel katılımcılarımız için çok önemli notlar aldık.

Toplantıda bahsedilen Work and Travel katılım koşullarını ve program hakkında edindiğimiz notları sizlere aktaracak olursak;

1- İstanbul Amerikan Başkonsolosluğunun açıkladığı, dünya çapındaki Work and Travel 2016 sezonu katılımcı sayısında Romanya’nın ardından 5700 öğrenci ile Türkiye 2. Sırada yer alıyor!

2- Work and Travel'a kimlerin katılıp kimlerin katılmayacağı ile ilgili notlar ise şu şekilde;


• Work and Travel'a Kimler Katılabilir?

- Dört yıllık eğitim veren üniversitelerde eğitim gören öğrenciler (Mezuniyet durumunda olan son sınıf öğrencileri de Work and Travel programına katılabilirler! )

- 2 yıllık önlisans programını tamamlayan öğrenciler de 4 yıllık eğitim veren fakültelere kayıt yaptırdıklarını belgeleyebilirler ise programa katılabilirler

- 18-28 yaş arasında olan ve yukarıdaki şartları sağlayan üniversite öğrencileri

- Yukarıda belirtilen yaş sınırına uygun olan Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri (Tez döneminde olan öğrenciler hariç.)

- Açıköğretim Fakültesi'nin 4 yıllık kampüste eğitim veren programlarına devam eden öğrenciler

- Yukarıda belirtilen kriterlere uyan, Türkiye'de okumakta olan yabancı uyrkulu öğrenciler (Türkiye’de 1 eğitim yılını tamamladıktan sonra, 2.yıllarından itibaren katılabilirler.)

- Not ortalaması 2.00’nin altında olan öğrenciler katılım durumunuz için lütfen CAMPUSEDU Danışmanlarımız ile iletişime geçin.

• Work and Travel Programına Kimler Katılamaz?

- Açıköğretim Fakültesi'nde uzaktan eğitim gören öğrenciler

- Vize başvurusu yaptığı dönemde okula kayıtlı olmasına rağmen ders kayıdı yaptırmamış ve aktif olarak ders almayanlar. Ayrıca; tez aşamasındaki lisansüstü öğrencileri okul içerisinde aktif olarak ders almadıkları için Work and Travel Programına katılamazlar.

- 2 yıllık önlisans eğitimi alan öğrenciler

- İngilizce seviyesi yetersiz olan öğrenciler. (İngilizce seviyenizin belirlemesi için lütfen CAMPUSEDU Danışmanlarımız ile iletişime geçiniz.)

 

3- Work and Travel program süresi 4 aydır. Yasal olarak çalışma süresi 15 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasını kapsar. Katılımcılar okul kapanış ve başlangıç tarihlerine göre Üniversitelerinin Akademik Takvimlerini göz önüne alarak Amerika'da bulunabilirler.
1 Ekimden sonra (yasal çalışma süreniz bittikten sonra) 1 aylık Grace Period dediğimiz Travel kısmı vardır, bu süreçte de katılımcılar 1 Kasım'a kadar en geç Amerika'da kalmaya hak kazanırlar. Katılımcılar Travel bölümünde de yine Üniversitelerinin Akademik Takvimini göz önüne alarak ayarlamalı ve en geç 1 Kasım'a kadar Türkiye'ye geri dönmeleri gerekmektedir.

4- Work and Travel vize görüşmeleri sadece İNGİLİZCE olarak yapılmaktadır.

5- Yabancı ülkede okuyan Türk Uyruklu öğrenciler, mümkün olduğunca kendi ülkelerinden yani Türkiye'den vize görüşmesini yapmalılar; aksi takdirde mevcut bulundukları ülkenin konsolosluk kurallları geçerli olacaktır.

6- Hazırlık sınıfı öğrencilerinin Akademik Not Ortalamaları (Transcript) olmadığı için, hazırlık sınıfında olan öğrencilerin vize görüşmesine kadar girmiş oldukları sınav ve quizlerinin bir dökümünü almaları gerekir. Not dökümünü mevcut bulundukları Yabancı Diller Yüksekokulundan almaları gerekmektedir, Öğrenci İşlerinden almamaları tavsiye edilir!

7- Work And Travel vize başvuruları Mart 2017'de başlayıp, Haziran ayının 2. haftasına kadar devam edecektir.

8- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde okuyan Türk öğrencileri hem Türkiye'den hem de Kıbrıs'tan vize başvurusu yapabilirler. Ama Amerika Konsolosluğu Güney Kıbrıs'ta bulunduğu için öğrencilerin vize görüşmesinde oraya gitmeleri gerekir ve o ülkenin kuralları geçerli olacağından Türkiye'den başvurmaları daha sağlıklı olacaktır ve konsolosluk yetkilileri tarafından da Türkiye'den başvurmaları tercih edilir.

9- Master öğrencileri vize görüşmesine giderken hem lisans Transcriptlerini hem de Y. Lisans Transcriptlerini vize memurlarına iletmeleri gerekir.

10- Vize Başvuru Formu olan DS 160 formu doldurulurken (CampusEdu bu formu sizin yerinize dolduracaktır) acil durumda size ulaşabileceğimiz kişinin adresi, telefonu ve e-mail adresi mutlaka belirtilmelidir. Ayrıca Vize Başvuru Formunuz doldurulurken bize iletmiş olmanız gereken 5x5 Amerika vize fotoğrafının da belirlenen fotoğraf özelliklerinde olması gerekmektedir.

11- Vize görüşmesi için İstanbul ABD Başkonsolosluğu veya Ankara ABD Büyükelçiliğinden birini tercih edebilirsiniz.

12- Vize görüşmesine gitmeden önce mutlaka konsolosluğun talep ettiği Anti Trafficking / Pamphlet dökümanını okumalısınız. Vize görüşmeniz öncesinde, CAMPUSEDU Yurtdışı eğitim Danışmanlığı sizi bu konuda bilgilendirecek ve evraklarınızın kontrolünü yaparak sizi vize görüşmesine hazırlayacaktır. CAMPUSEDU Team ekibi, sizleri vizede sorulabilecek olası sorulara hazırlayacak ve konu ile ilgili katılımcılarla bireysel İNGİLİZCE çalışması yapılacaktır.

Work and Travel vize başvurusu veya program ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

    Canlı DestekÇEVRİM İÇİ

    - Size nasıl yardımcı olabilirim?

    Konuşmaya Katıl
    Danışman Köşesi
    ÇAĞLA GİZEM ÜNALÇAĞLA GİZEM ÜNAL
    Work&Travel Programında Erken Kayıt Neden Önemlidir?

    Bildiğiniz üzere Work and Travel sizlerin hayatınızı değiştirebilecek en kapsamlı program. Peki, bu programa erken kayıt yaptırmanın avantajları nelerdir?

    Devamı
    Tüm Makaleler

     
    #
    Tamam