CAMPUS WSA YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
Eğitiminize Yatırım, Geleceğinize Yatırımdır! Invest in YOURSELF, Invest in Your FUTURE
Campus Slider

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi

Yeni Zelanda öğrenci  vizesi için yapılan başvurular Büyükelçilik tarafından hafta içi her gün sabah 09:00-12:00 saatleri arasında kabul edilmektedir. Vize Bölümüne sunulan belgelerin (Offer of a place veya Letter of Acceptance hariç) orijinalleri veya noter tasdikli kopyalar ibraz edilmelidir. CAMPUS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak Yeni Zelanda öğrenci vizesi alabilmeniz için size ücretsiz danışmanlık yapmaktayız. Yeni Zelanda öğrenci vizesi için gerekli belgeleri aşağıda bulabilirsiniz

1. Eksiksiz doldurulmuş, imzalanmış ve tarih atılmış başvuru formu (NZIS 1012 Application to Study in New Zealand)

2. Yeni Zelanda'dan ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az 3 ay geçerli pasaport

3. Son 3 ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf

4. Uçuş Detaylarınız (Vize Bölümü size vize vereceğini duyurduktan sonra biletin aslını görmek isteyebilir ancak önceden biletinizi almanızı tavsiye etmiyoruz.)

5. US$140 Başvuru Ücreti. (Önceden duyurmadan değişiklik yapılabilir). Bu ücret Elçiliğimize başvuru sırasında, Amerikan doları olarak ve peşin ödenecektir. Elçilik; kredi kartı, çek, banka transferi veya eft pos ödemelerini kabul edememektedir.

6. Yeni Zelanda'da eğitim göreceğiniz okul/enstitü/üniversite'den kursa kabul
mektubunuz (Offer of a place). Bu mektup göreceğiniz kurs ile ilgili tüm detayları
belirtmesi gerekmektedir.

7. Başvuru sahibi çalışıyorsa ve masraflar kendisi tarafından karşılanacak ise:
a. Banka hesap cüzdanları
b. Çalıştığı işyerinden işvereni tarafından şirketin antetli kağıdına bu şirketteki
görevini, ne kadar süredir burada çalıştığını, kullanacağı onaylanmış izin günü sayısı
ve tarihleri ve seyahat sonrası aynı işyerinde tekrar çalışacağınız belirtilen resmi
bir yazı.
c. Çalıştığı işyerine ait evraklar
- Vergi Levhası
- İmza sirküleri
- Ticaret/Sanayi odası faaliyet belgesi
- Resmi Gazete ilanı
d. Varsa kendisine ait tapu/tapular
e. SSK'lı işe giriş bildirgesi
f. Kurs bitiminde aynı işyerinde görevine devam edecekse işverenden antetli kağıda yazılmış resmi bir garanti yazısı
g. Maaş Bordrosu

8. Öğrencinin masrafları ailesi veya herhangi başka birisi tarafından karşılanıyorsa:
a. Eksiksiz doldurulmuş ve bankadan onaylanmış ‘Financial Undertaking for a Student Form' (NZIS 1014).

b. Ailesi veya masrafları karşılayan diğer şahısın veya kurumun 7. maddede
belirtilen tüm evrakları da ayrıca ibraz etmesi gerekmektedir.

9. Öğrenci burslu olarak okumaya gidiyorsa:
a. Tam burs hakkı verildiğine ve bu bursun neleri kapsadığına dair Yeni Zelanda'daki okuldan detaylı resmi bir yazı
b. Burs kapsamı içine girmeyen diğer tüm harcamalar için öğrencinin 7. veya 8. maddedeki tüm koşulları yerine getirmesi ve belgelemesi gerekmektedir.

10. Eğer kalınacak yer parası ve diğer tüm harcamalar önceden ödendiyse, eğitim enstitüsü/okul veya üniversiteden bunların önceden ödendiği ve garanti olduğuna dair resmi bir yazı.

11. Yeni Zelanda'da kalınacak yerin garanti olduğunu belirten resmi bir yazı.

12. Yeni Zelanda'da 6 aydan daha uzun süreyle kalacak olanlardan bazı detaylı sağlık koşullarını yerine getirmeleri istenecektir.

  • Öğrenci vizesi başvurunuzun kabul edilmesini sağlamak için istenilen tüm evrakları tam ve eksiksiz sunmak zorunludur. Bunu yapmadığınız takdirde, başvurunuz kabul edilmeden size geri gönderilecektir.
  • Yeni Zelanda'da 36 haftadan daha kısa süreli eğitim görecek Öğrencilerden yukarıdaki tüm evraklara ek olarak kurs parası hariç her ay için en az 1.000 Yeni Zelanda tutarında para beyan etmesi gerekmektedir.
  •  Öğrenci vizesi başvurunuz sunduğunuz evraklar, Yeni Zelanda'daki okuldan ve/veya kalınacak yerden ve/veya diğer bir ofisten bilgi edinilmesi ve/veya başvuru sahibinin mülakata alınması durumlarında uzayabilir.
Canlı DestekÇEVRİM İÇİ

- Size nasıl yardımcı olabilirim?

Konuşmaya Katıl
Danışman Köşesi
GÖKAY ERİÇGÖKAY ERİÇ
Yılda 200 BİN Öğrenci Malta'ya Gidiyor...

İngilizce öğrenmenin en önemli ülkelerinden biri haline gelen Malta’ya yılda 200 bin öğrencinin gittiğini biliyor muydunuz?

Devamı
TÜLAY AYKUTELİTÜLAY AYKUTELİ
Kayıt Olmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir dil okuluna kayıt yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken önemli noktaları bu makalede bulabilirsiniz.

Devamı
Tüm Makaleler
Ayın Okulu
InlinguaInlinguaDetay

KATILIMCILARIN GÖZÜNDEN

Mehmet Tuna A.
Mehmet Tuna A. Yurtdışında Dil Okulları
Malta’daki Sprachcaffe’yi evim olarak görüyorum! İki kez bulunduğum süre içerisinde büyülü anlarla dolu tecrübelerim oldu...
Devamı
Dila Z.
Dila Z. Yurtdışında Dil Okulları
Dersleri çok seviyorum çünkü dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte ders alıyorum...
Devamı
 
#
Tamam